BaeCon

Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsgatan 12

25 maj

Tid: 09:30–17:00

Kompisgänget Cecilia Hammar, Mira Lindberg, Timmy Sporrong, Olivia Brodin, Fanny Pettersson och Johan Sjöberg är 16–17 år och går olika program på gymnasier i Uppsala. Tillsammans arrangerar de nu eventdagen BaeCon. 

Syftet är att inspirera och uppmuntra unga tjejer som gillar att teckna och måla att välja en yrkesframtid som speldesigner, konceptutvecklare eller liknande inom den snabbt växande dataspelsbranschen.

Programmet pågår hela dagen och kommer att innehålla workshops där deltagarna bland annat får prova på att teckna på ritplatta, programmera och printa i 3D, virtual reality och hur man skriver berättelser för dataspel. Det kommer också att anordnas inspirationsföreläsningar och panelsamtal med personer som jobbar i dataspelsbranschen.

Eventet finansieras med projektpengar från Vinnova, genom utlysningen Innovate Passion, där uppdraget är att arrangera ett regionalt event där unga tjejers engagemang inom ett område kopplas ihop med framtida yrken inom teknikområden.

Medarrangörer i Uppsala är Uppsala universitet, Uppsala kommun och Region Uppsala samt föreningarna Uppsala Makerspace, Birdie, Storvreta Kultur & Event och DataTjej.

Till anmälan