Sänk energikostnaderna - höj omsättningen!

Plats: Universitetshuset, sal IV

21 maj

Tid: 09:30–14:00

Energikontoret i samarbete med Almi bjuder in till företagsseminarium på temat Energieffektivisering. Välkommen att lära dig mer om hur du kan effektivisera din energianvändning.

För många små och medelstora företag är energikostnaden en stor del av omsättningen. Genom energieffektiviseringsåtgärder kan företag höja sin omsättning och genom detta även bli mer konkurrenskraftiga.

Enligt EU-kommissionen är energieffektiviseringspotentialen i små- eller medelstora företag (SMF) i genomsnitt 30 procent. Ett SMF står inte själv för en stor del av energianvändningen, men tillsammans utgör SMF 99,8 procent av alla företag i Sverige. Nyckelfrågan för att förbättra energieffektiviteten hos små och medelstora företag, utöver förbättrad teknik och individuella beteendeförändringar, är förändring i attityder och beteenden hos företagens ledningar.

Företagsseminariet anordnas inom projektet Energiklok Affärsrådgivning som är ett samarbete mellan Almi Företagspartner och Energikontoret i Mälardalen. Projektet finansieras av Energimyndigheten. Deltagande på seminariet är kostnadsfritt, och vi bjuder på lunch och smörgås.

Program

09:30 Registrering och förmiddagssmörgås

10:00 Inledning
Energiklok affärsrådgivning.
Sänk energikostnaderna höj omsättningen, Marcel Berkelder, Exergi B(y)rån.
Gott exempel.

11:30 Mingellunch

12:30
Ivan Karlsson, Almi Uppsala.
Hur kan UIC stödja innovativa tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp eller nå internationella marknader? Stina Thor, Uppsala Innovation Centre (UIC).
Solceller i små och medelstora företag. Hans Nyhlén, STUNS Energi.

14:00 Slut

Anmäl deltagande till Almi via länken.