2018-års vinnare på Företagargalan

Igår, den 19 april gick Företagargalan 2018 av stapeln. Uppsala kommun som är huvudpartner till galan var på plats för att hylla Uppsalas näringsliv och gratulera alla vinnare.


Sex vinnare korades under kvällen. Huvudpriset Årets företagare gick till Mercodia och Årets unga företagare gick till Knivsta motor. Årets komet tilldelades Trippus och Ester och Harry fick pris för Årets handel. Pris för Årets innovation gick till VBN Components. 

Upplands energi är Årets hållbara företag
Årets hållbara företag, som Uppsala kommun är initiativtagare till gick till Upplands energi och Joacim Eronen. Motiveringen var bland annat att: ”Upplands energi har ett stort lokalt engagemang och starka värderingar kring att bidra till våra barns framtid genom att skapa ett hållbart samhälle. Företagets sociala arbete visar sig på genom att man ger stipendier för att lyfta gymnasieelever, är förebilder inom sina yrken och stöttar idrott och föreningar.”

Anders Wall fick hederspris
Anders Wall tilldelades huvudpartnernas hederspris. Priset delas ut för att hedra någon som genom sitt entreprenörskap och företagande utmärkt sig och satt Uppsala på kartan. Motiveringen löd bland annat: ”Årets hederspris vid Uppsalas företagargala 2018 går till en enastående person. Hederspristagaren har varit entreprenör i hela sitt liv och med mod, nytänkande och hjärta byggt företag, inspirerat till företagande och blivit en förebild inte bara i Uppsala utan både nationellt och internationellt.”

 

20 april 2018