Årets hållbara företag ska utses

Varje år arrangeras Företagargalan av organisationen Företagarna. Inför 2017 års gala har Uppsala kommun initierat det nya priset Årets hållbara företag i Uppsala. Prisutdelningen sker vid galan som äger rum den 11 maj.

Uppsala kommun är en av huvudpartnerna till Företagargalan som är ett viktigt arrangemang för att hylla och synliggöra framgångsrika företagare.
– Det nya priset kommer att ges till ett företag som bidrar till samhället på ett positivt sätt. Hållbarhet handlar om att bidra ekologiskt, socialt eller ekonomiskt. Vi vet att det finns många företag i Uppsala som jobbar med hållbarhet och vill nu synliggöra dessa, berättar Cecilia Linder, näringslivsutvecklare på Uppsala kommun.

Alla kan nominera
Priset ligger i linje med beslut från Uppsala kommuns politiker och lanserades på CSR-dagen 16 november. Där kunde företagare möta Uppsala kommun vid montern och nominera en värdig mottagare.

Det går att nominera företag till priset fram till och med 20 januari. Juryn består av politiker och tjänstemän från Uppsala kommun och representanter från Sveriges lantbruksuniversitet, Nyföretagarcentrum och organisationen Företagarna.
– Det här priset är initierat av kommunen, men det är en samverkan där vi vill ha med fler parter för att göra en så bra bedömning som möjligt, säger Cecilia Linder.

Varför behövs priset?
– Det är ett sätt från vår sida att hylla goda förebilder inom hållbart företagande. Vi vill visa hur företag bidrar till samhället och uppmuntra till det, säger Cecilia.

Nominera dig själv eller någon annan

Fakta om kriterierna
Grundkravet är att priset ska gå till ett företag som är en förebild inom hållbarhetsarbete och bidrar till samhället på ett utmärkande sätt.

Priset går till ett företag i Uppsala som bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Företaget ska ta hänsyn till ekologiska, ekonomiska och sociala utmaningar som är strategiskt viktiga för kommunen och bidra positivt till Uppsalabornas livsmiljö.

28 november 2016