BASE10 – plats för tech-talanger i Uppsala

Den 26 januari invigdes BASE10. Det är det senaste stället för Uppsalaföretag inom tech-branschen att samlas på. Uppsala kommun är en av de partners som gör det möjligt.

– Det känns fantastiskt att vi är igång och att så många från Uppsalas tech-community kom hit. Det visar att BASE10 fyller ett behov, säger grundaren Jason Dainter.

På BASE10 finns det 1 000 kvadratmeter där mellan 100 och 200 tech-talanger kan arbeta, nätverka, inspireras och delta i evenemang året runt. Redan i dag har BASE10 runt 50 personer som hyr en plats och en lång väntelista på personer som vill in.

– Uppsala är den snabbast växande staden i Sverige. Här finns massor av passionerade tech-företagare som bör tas om hand och uppmuntras att stanna kvar. Även när de når samma miljardhöjder som Skype, Klarna och MySQL som alla har startats av personer med Uppsalaanknytning, säger Jason Dainter, en av två grundare till BASE10.

Uppsala kommun är en av flera partners som har gjort det möjligt att starta BASE10. Att uppmuntra nya företagssatsningar är ett av kommunens strategiska mål i näringslivsprogrammet.

– Det händer spännande saker när det offentliga stöttar passionerade entreprenörer. Och Uppsala kommuns stöd sträcker sig mycket längre än det ekonomiska. Vi har ett mycket nära och gott samarbete där vi får hjälp med kontakter att öppna dörrar, säger Jason.

– Jag är så glad att vi har lyckats få till Uppsalas första riktiga co-working space för tech-entreprenörer. Det är helt avgörande för att bidra till att talanger inom tech-sektorn stannar kvar i Uppsala och startar företag eller bidrar till att andra företag kan möta digitaliseringens utmaningar, säger Yvonne Näsström, näringslivsdirektör i Uppsala kommun.

Läs mer om BASE10 på www.facebook.com/base10uppsala

30 januari 2017