Elite Hotels öppnar i Uppsala

6 mars slår Elite Hotels of Sweden upp dörrarna till sitt nya hotell i Uppsala. Då har de totalt 29 hotell i 19 svenska städer. Vad får dem att satsa i Uppsala? Vi pratade med grundaren och vd:n Bicky Chakraborty, som vill vinna Uppsalabornas hjärtan.

– Vi började titta på möjligheter att öppna ett hotell i Uppsala för 5-6 år sedan, men det är mycket som ska falla på plats. Vi har hotell i de stora städerna i Sverige, så Uppsala är en stad som känns logisk för oss att satsa på. Uppsala ligger väldigt bra till. Här finns många intressanta företag. Dessutom är Uppsala en känd universitetsstad med många studenter samt bra forskning som gör att många från hela världen söker sig hit, berättar Bicky Chakraborty.

Vad är viktigt när man ska starta upp ett nytt hotell?
– Jag säger som Hiltongrundaren, läget, läget och läget. Men det är också viktigt att ha en bra infrastruktur nära, som en järnväg. Närheten till flygplats är också viktig. Arlanda är ju lika mycket Uppsalas flygplats som Stockholms. Men i slutändan är det hela produkten, helhetsupplevelsen, som är avgörande för att kunden ska trivas. Från läget till våra medarbetare. Men jag siktar alltid högt för att bli bäst i klassen, säger han.

Mötesplats för alla
Deras mål är alltid att skapa en mötesplats där både besökare, affärsmänniskor och Uppsalabor kan träffas. Det här nyhetsbrevet riktar sig till näringslivet i Uppsala, vad vill du säga till dem?

– Jag vill säga att jag i det ödmjukaste vill skapa en produkt som tilltalar Uppsalaborna. Och det innefattar att vi riktar oss lika mycket till näringslivet som till privata personer. Vi ska ha de möjligheterna som varje affärsidkare behöver, som lokaler och alla moderna faciliteter. Samtidigt vill vi skapa en mötesplats för privatpersoner som vill koppla av och umgås. Vi vill i första hand vinna Uppsalabornas hjärta, om de trivs kommer också andra besökare att trivas, säger han.

Om det nya hotellet

  • 198 rum
  • Konferenslokaler
  • Gym och relax för uppemot 160 personer
  • Restaurang med svensk-asiatisk inriktning
  • Gastropub The Bishop Arms med uteservering

Läs mer om hotellet

Hotellet blir ett av runt 20 hotell i Uppsala, varav åtta är anslutna till kedjor. Du hittar en lista på alla hotell i Uppsala på Destination Uppsalas hemsida.

24 februari 2017