Evenemang viktiga för hotellnäringen

Sommaren brukar vara en av årets lågsäsonger för fyrstjärniga och centralt belägna hotellet Grand Hotell hörnan. Vi ringer upp vd:n Lotta Forsgren i mitten på juli för att höra hur den här sommaren har varit.

– Hittills så har sommaren varit bra för oss på Grand Hotell Hörnan. I juni hade vi mycket bra beläggning med en liten ökning jämfört med 2015. Juli har också inletts starkt och ser fortsatt bra ut, i nivå med 2015. Redan förra året hade vi en stor ökning jämfört med tidigare år så vi är nöjda, berättar Lotta.

Vilka gäster är det som har ökat?

– Det är dels en ökning av privatresenärer och dels en hel del affärsresenärer som i år har kommit en lång bit in på sommaren för att delta i konferenser och på möten. Vi brukar ha hälften affärsresenärer och hälften privatresenärer ungefär, med något fler svenska gäster än utländska, säger Lotta.

Märks det någon skillnad i antal bokningar när det är evenemang i staden?

– Ja, vi märker direkt av när det anordnas evenemang och konserter i staden. Förra året sålde vi slut på rum i samband med de stora konserterna som då ordnades med bland annat Elton John och Mark Knopfler. Nu märker vi att rummen går åt inför årets evenemang också. Den här typen av händelser är jätteviktiga, dels för oss som hotell men också för restauranger och butiker. Det lyfter verkligen sommaren och intresset för vår stad! säger Lotta.

Har ni märkt någon ökad efterfråga hos era gäster på något speciellt i Uppsala?

– Vi har fler gäster som vill komma till Uppsala för att ha en trevlig helg med shopping, restaurangbesök och besök på teater eller konsert. Det märks att nivån på utbudet på detta höjts så att Uppsala nu är ett alternativ för denna typ av weekend-vistelser, säger Lotta.

26 augusti 2016