Så främjar kommunen nyföretagandet

Uppsala kommun stöttar på olika sätt dig som vill starta- eller har startat företag. Det gör vi bland annat genom att ge ekonomiska bidrag till företagsfrämjande aktörer.

För dig som funderar på att starta eget, eller nyligen har startat, finns det många aktörer som kan hjälpa dig vidare i utvecklingen av ditt företag.

En webbplats med bra information är Verksamt.se. Där hittar du information från Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket om att starta och driva eget företag, namn på rådgivare i ditt län och om olika tillstånd som krävs.

Skatteverket har även informationsträffar för dig som ska starta- eller som redan driver ett företag. Läs mer på Skatteverkets webbplats.

Vi hjälper dig
Om du behöver hitta kontaktvägar in i kommunens organisation, har frågor som gäller olika typer av tillstånd, eller letar mark och lokaler, hjälper vi dig vidare.
Kontakta oss på naringsliv@uppsala.se.

Företagsfrämjande aktörer
Kommunen är delägare i Uppsala Innovation Centre, UIC, som i oktober 2015 utsågs till Europas femte bästa företagsinkubator. För att främja företagsutveckling ger vi även verksamhetsbidrag till andra företagsfrämjande aktörer i Uppsala, till exempel Nyföretagarcentrum, STUNS, Uppsala BIO och Regionförbundet.

Läs mer om de andra företagsfrämjande aktörerna. 

 

 

3 november 2015