Näringsliv Uppsala gratulerar

Grattis alla företagare som vunnit, eller varit nominerade till olika företagarpriser!

Tipsa oss gärna!
e-posta naringsliv@uppsala.se

Svenskt Näringsliv har fem finalister i sin tävling "Sveriges mest företagsamma".
Daniel Benitez, Kontigo Care
Cajsa Johansson, Cajsas Kök
Maria Mattson Mähl, ALphaCE
Niklas Hyttsten, Crenna Plåt AB
Pär Svärdsson apotea.se

Uppsala Innovation Centre är världens tionde bästa företagsinkubator enligt UBI Global, som jämfört 330 företagsinkubatorer med universitetskoppling fördelat på 63 länder. UIC ligger högre än det globala genomsnittet vad gäller påverkan på den ekonomiska tillväxten, tillgång till kapital, antal nya arbetstillfällen samt affärsutvecklingskompetens och nätverk.

Södra tornet kommunikation och Amphi Produktion vann i kategorin Årets inspirationsfilm guld i Svenska Publishing-priset. Filmen Vera hade producerats åt Barnskyddsteamet på Uppsala Läns Landsting, och filmen vann även det Stora Publishingpriset.

Södra tornet kom även på andraplats i kategorin Print-handböcker och läromedel för referensböckerna Bageri och Konditori.

Erik Englund är Årets Uppsalastudent. Det är en utmärkelse som delas ut av Anders Walls stiftelse under Anders Wallföreläsningen i entreprenörskap som hölls i november. Läs en intervju Drivhuset gjort med Erik där han berättar om vilken hjälp han har fått av de olika företagsfrämjande organisationerna i Uppsala, samt hur Uppsala kommun som driver Sunnerstabacken har hjälp honom när han har testat sin nya produkt.

För elfte året rankar Veckans Affärer de mest framgångsrika svenska bolagen. I år är de fler än någonsin. De här Superföretagen är Uppsalaföretag:
Alma Assistans, Snickeriprotalen, Lundqvist El, Magenta Måleri, Scandinavian Car Styling, Engströms Husvagnsservice, Barock Produktion.

Uppsalahem har blivit nominerade av Universum som årets Nykomling inom Employer Branding. Universum nominerar årligen arbetsgivare som utmärker sig inom talangrekrytering och medarbetarutveckling.

Företagsevenemanget Flipday har prisat tre företagare:
Ortrud Medical och Jonathan Illicki vann 22 000 kronor för att ha utvecklat ett stasband som ger fler lyckade stick i sjukvården.
På andra plats med en vinstcheck på 18 000 kronor kom Niclas Stjernberg och Erik Englund, Boardie, med sin ide´ för bekvämare ankarliftar.

Sofia Grandin och Amanda Appelberg vann 10 000 kronor för sin mobilapp Not Alone, som kan öka tryggheten i samhället. På delad tredjeplats kom ArishKaradaghi och Meyser Abduljabbar, som tagit fram appen Corso, som kopplar ihop körkortstagare och trafiklärare.

 

26 november 2015