Näringsliv Uppsala gratulerar

Grattis alla företagare som vunnit, eller varit nominerade till olika företagarpriser!

Grattis alla företagare som vunnit, eller varit nominerade till olika företagarpriser! Tipsa oss gärna! e-posta naringsliv@uppsala.se

Martin Ryen, Pharem Biotech har fått SKAPA Utvecklingspris och Evelina Vågesjö utnämndes till Årets unga innovatör. De två vinnarna går nu vidare till Sverigefinalen som äger rum i november. SKAPA är Sveriges största innovationspris och delas ut till minne av Alfred Nobel.


Foto: UIC

Uppsalaföretagen Gradientech, Moreinx och Immuneed har utsetts till "rising stars" vid årets upplaga av Swedish American Life Science Summit som hölls i Stockholm i slutet av augusti.

Uppsalaföretaget Cenvigo har listats som ett av Sveriges 71 hetaste startup-företag av näringslivstidningen Veckans Affärer.

Filmbolaget Pophunters vann åtta priser vid den internationella filmfestivalen Telly Awards, för produktion av filmerna Autografen, Ljudguiden, Ride of Hope Europe 2014

TRIS, Tjejers rätt i samhället vann förstapris i kategorin "cultural" för sin film "10 minuter av frihet" vid Telly Awards.

Frida Leijon, flerfaldigt prisbelönt konditor vid Güntherska hovkonditoriet och schweizeri var med och bakade bröllopstårtan till Carl-Filip och Sofias bröllop i juni.

Uppsalas restauranger och caféer som finns med i restaurang- och caféguiden White Guides lista:

Aaltos Italian Grill och Garden
Arrenius & Company
Bageri Brantingstorg
Dryck
Güntherska hovkonditori och schweizeri
Hambergs Fisk
Jay Fu
Kardemumma
Peppar Peppar
Café Rom
Stationen
Villa Anna
Hotel von Kraemer

Uppsala är Sveriges sjätte bästa idrotsstad 2015. Det är SVT Sport som gör rankningen.
Läs hela listan och juryns uttalande om Uppsala.

Skandionkliniken i Uppsala har varit nominerat och gick till final i Byggindustrins och Svensk Byggtjänst tävling Årets bygge 2015. Tävlingen lyfter fram exempel på det bästa byggsektorn presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form.
Läs mer om utmärkelsen.

Martin Berglund, doktorand vid Ångström rymdtekniskt centrum, Uppsala universitet och medgrundare av UIC-bolaget Fourth State Systems, fick första pris vid utdelningen av Ångström Academys innovationsstipendier.

Life scienceföretaget Bioterapeutics var en av finalisterna i den rikstäckande entreprenörstävlingen The Serendipity Challenge under entreprenörsveckan i Båstad i juni.

Orexos kampanj "Out the Monster" vann Gold Lions Health Award på Cannes Lions Festival i juni. Lions Health Award är ett erkännande för de mest kreativa idéerna inom områdena hälsa och läkemedel i kommunikationsbranschen.

ChromoGenics, Ngenic, Freelway och Hexicon finns med på Stocholm Cleantech Hotlist som presenterar cirka 30 cleantech-bolag som kan vara intressanta för investerare. Läsa hela listan.

 

24 augusti 2015