Ny yrkesutbildning inom life science

I höst startar Uppsala kommun en ny yrkesutbildning på gymnasial nivå inom vuxenutbildningen operatör inom life science. Utbildningen är framtagen i samarbete med branschen och den enda i sitt slag i Sverige.

Utbildningen är en yrkesutbildning inom vuxenutbildningen i Uppsala och leder till jobb som operatör på ett företag med tillverkning inom medicinteknik, bioteknik och läkemedel. Det är kommunen tillsammans med life science-branschen som arbetat fram hur den nya utbildningen bör utformas. Under två terminer, 35 veckor, läser deltagarna kurser så som hygien, människan och industrin och industriell mätteknik. De tar även truckkörkort och utbildningen har nära kontakt med arbetsgivare. 

– Utbildningen skapar arbetstillfällen för Uppsalabor och gör det möjligt att tillgodose life science-industrins behov av utbildad personal. I och med denna utbildning får Uppsalas life science-industri ännu bättre möjligheter att utvecklas och växa. Att skapa förutsättningar för företag och branscher att utvecklas och växa är viktigt för att nå målet 170 000 jobb fram till 2050, säger Charlotte Skott, näringslivsdirektör. 

6 maj 2019