Nyföretagarcentrum ger stöd till nya företag

Har du precis startat ett företag eller har en idé? Då kan du vända dig till Nyföretagarcentrum för gratis rådgivning. Det är en företagsfrämjande organisation och Uppsala kommun är en av deras partners.

– Alla kan komma till oss, oavsett bransch eller ålder. Det enda krav vi har är att du ska ha en idé, vilja starta företag eller ha startat ett företag. Vi möter personer där de är idag. Våra möten kan handla om hur man kan kommersialisera en innovation. Vi kan gå igenom en affärsplan tillsammans eller diskutera finansiering eller ge råd för marknadsföring, säger Cilla Franzén, verksamhetschef och rådgivare på Nyföretagarcentrum Uppsala.

Goda resultat
Nyföretagarcentrum träffar runt 400 personer för individuell rådgivning varje år. Deras mål är bidra till att fler företag startas i Uppsala och att dessa företag överlever. Och deras siffror talar för sig själva. Efter att ha fått rådgivning hos dem är 80 procent av alla företag fortfarande igång efter tre år och mindre än 1 procent har gått i konkurs.

– Våra siffor är unika och visar tydligt att rådgivningen på Nyföretagarcentrum förbättrar chanserna till att lyckas i näringslivet, säger Cilla.

En del i Uppsalas innovationssystem
Nyföretagarcentrum ingår i Uppsalas unika innovationsstödsystem. Det innebär att det är fler organisationer som tillsammans arbetar för att få företag att starta, etablera sig och växa i Uppsala.

– Vi har kontakt och samarbetar kontinuerligt med de övriga organisationerna inom innovationsstödsystemet. Vi är nischade på att hjälpa nyföretagare och blivande företagare så om någon kontaktar oss som är i någon annan fas kan vi slussa vidare till den organisation som kan hjälpa till bäst, säger Cilla Franzén.

Mer information
På Nyföretagarcentrums webbplats hittar du checklistor och mallar för affärsplaner.

Besök Nyföretagarcentrums webbplats

Kontakt: cilla.franzen@nyforetagarcentrum.se

Boka en rådgivning

Hitta e-kurser

Vill du gå en Företagarskola? Läs mer och anmäl dig.

Intresserad av att delta i ett mentorprogram? Läs mer och anmäl dig.

24 februari 2017