Priset för årets hållbara företag har delats ut

I går gick Företagargalan 2017 av stapeln. Uppsala kommun var på plats och delade ut pris till årets hållbara företag. Vi gratulerar Water Revival System som blev första företag att ta hem det nya priset.

Priset för årets hållbara företag är nytt för i år. Priset delas ut till ett företag i Uppsala som bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Företaget ska ta hänsyn till ekologiska, ekonomiska och sociala utmaningar som är strategiskt viktiga för kommunen och bidrar positivt till Uppsalabornas livsmiljö.

Uppsala kommun är initiativtagare till priset och satt med i juryn tillsammans med representanter från Företagarna, Nyföretagarcentrum, SLU och Wasabi web.

Årets hållbara företag är Water Revival System

Konkurrensen bland årets finalister var hård. Tre Uppsalaföretag i helt olika branscher gjorde upp om priset: WRS Uppsala, Folkesson och Salgado Kommunikation. Vinnaren i år blev alltså WRS som arbetar med miljösäker och resurseffektiv vattenhantering.

Motiveringen var bland annat att: ”Företaget är en förebild i sin bransch. De bidrar till utvecklingen i Uppsala genom samverkan med universiteten och med andra företag, men har också kunder i hela Sverige och deras teknik bidrar till att förbättra världen. Engagemanget för toaletter utan gränser i Botswana och andra stödprojekt ger pluspoäng.”

Företagargalan 2017 ägde rum 11 maj på Uppsala slott.

Water revival systems tar emot pris på Uppsala slott.

Mer information

Läs mer om WRS på wrs.se

Läs mer om Företagargalan på foretagargalanuppsala.se

12 maj 2017