Rekordhög omsättning i UICs tillväxtbolag

Tillväxtbolagen i företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre (UIC) slog två rekord under 2014.

Omsättningen i bolagen ökade med 29 procent till rekordhöga 392 miljoner kronor, och dessutom ökade investeringarna i UIC-bolagen till 375 miljoner kronor. Det visar UICs årsberättelse för 2014 som publicerades i slutet av maj.

Intresset för tillväxtföretagen i UIC är stort. Under 2014 ökade omsättningen i bolagen från totalt 305 miljoner kronor till 392 miljoner kronor. Under 2014 satsades dessutom totalt 375 miljoner kronor i UIC-bolagen där ägarkapital stod för 332 miljoner kronor och 43 miljoner kronor var bidrag och lån. Sedan 2005 har totalt 1,87 miljarder kronor investerats i UIC-bolag.

‒ Det är glädjande att se att både omsättningen och investeringarna i UIC-bolagen ökar så starkt. Den rekordhöga omsättningen är ett tydligt bevis på att UIC-bolagen skapar tillväxt. Det är också ett bevis på att det finns flera ledande och attraktiva bolag i våra regioner. Man ska samtidigt vara medveten om att det är knivskarp konkurrens om investeringskapitalet. Behovet av kapital bland UIC-bolagen är ännu större, och kapitalet är nödvändigt för att skapa ökad tillväxt i landet, säger Per Bengtsson, vd på Uppsala Innovation Centre.

Läs mer om UIC och årsberättlesen från 2014 på UICs webbplats.

Om Uppsala Innovation Centre

Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer och har rankats som världens 18:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling enligt UBI Global 2014. UIC stödjer entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. Uppsala kommun är en av UICs ägare. Läs mer på www.uic.se

3 juni 2015