Roligaste sommarjobbet är igång

De närmaste veckorna driver 200 ungdomar egna sommarjobbsföretag. Håll utkik efter entreprenörer i lila tröjor!

För sjunde året i rad arrangeras Roligaste sommarjobbet där 200 ungdomar startar och driver företag under sommarveckorna 26-28.

Några av de affärsidéer som kommer att drivas är  sommarläger för barn, tjänsterbjudande till pensioner som att handla, laga mat, vara sällskap, frukostförsäljning vid resecentrum, lunchleveranser till Akademiska sjukhuset, försäljning av personliga armband, tårtor och bakelser med teman som Fantomen, Batman, Harry Potter.

När du rör dig runt i Uppsala under dessa veckor, håll utkik efter ungdomar i lila tröjor som skapar nya aktiviteter i vår stad. Deltagarna har i år möjlighet att anordna en egen marknad i stil med Bondens marknad på Vaksala torg under onsdagarna i veckorna 26-28.

Det är bara fantasin som sätter stopp för vad som kan göra Uppsala till en roligare sommarstad och deltagarna från Det roligaste sommarjobbet kommer liva upp med sina affärsidéer.

Uppsala kommun har utökat antal platser från 160 till 200 och söktrycket har varit stort.  400 ansökningar kom in under våren.

Läs mer på Facebook om Roligaste sommarjobbets marknader på Vaksala torg.

Läs kommunens pressmeddelande om Roligaste sommarjobbet.

26 juni 2015