UIC rankad som Europas femte bästa företagsinkubator

Uppsala Innovation Centre, UIC, har utsetts till Europas femte bästa företagsinkubator enligt UBI Global Benchmark 2015. Uppsala kommun är delägare i UIC.

UIC jämfördes med 117 företagsinkubatorer med någon koppling till universitet fördelat på 28 europeiska länder. Exempel på områden som värderats är påverkan på den ekonomiska tillväxten, tillgång till kapital, antal nya arbetstillfällen samt affärsutvecklings-kompetens och nätverk.

Enligt UBI Global visar UIC bättre resultat än genomsnittet för Europas bästa företagsinkubatorer gällande inkubatorbolagens intäkter, attraherat investeringskapital till bolagen, antalet skapade arbetstillfällen samt antalet bolag som listats eller börsnoterats. UIC har också fler affärscocher och affärscochningstimmar i sina affärsutvecklingsprogram.

‒ Det här är mycket glädjande och det är ett fint kvitto på att tillväxtföretagen inom UIC skapar framgångar. Det visar också att UICs arbete för att stärka bolagens affärsutveckling och öppna upp viktiga nätverk står sig bra i en europeisk jämförelse. Bakom framgångarna står inte bara UIC utan också våra UIC-partner och innovationsstödssystemets aktörer i våra regioner, säger Per Bengtsson, vd på Uppsala Innovation Centre.

UIC är branschoberoende och erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och verktyg till innovativa projekt och tillväxtföretag, som vill utvecklas och skala upp för att nå en internationell marknad. Syftet är att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och avgörande skeden. UIC har verksamhet i Uppsala län och Södertälje kommun.

Den europeiska rankningen offentliggjordes vid ett event i Turin, Italien den 27 oktober 2015.  Placeringen som Europas femte bästa företagsinkubator med universitetskoppling innebär ett avancemang från förra årets rankning då UBI Global utsåg UIC till Europas sjätte bästa företagsinkubator.

Den 25 november presenterar UBI Global rankningen av världens bästa företagsinkubatorer. Förra året rankades UIC som världens 18:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling.

Läs mer om UISs affärsutvecklingsprogram.

29 oktober 2015