Uppsala har ett av Sveriges snabbaste wifi

6 juni lanserades Uppsala wifi, ett fritt wifi i centrala Uppsala med hög hastighet. Syftet är att främja turismen, tillgängliggöra smart teknik, stödja demokratin och skapa mervärde för handeln.

Uppsala wifi är ett samarbete mellan Uppsala City och teknikleverantören IP Only. Lisa Thörn, vd för Uppsala Citysamverkan, är övertygad om att den extra servicen till besökare skapar ett attraktivare centrum.

– Genom att vi kan erbjuda Uppsala wifi skapas nya möjligheter för handeln att skapa spring i butik genom synlighet digitalt. Jag hoppas på att så många som möjligt ska koppla upp sig och känna att vi kan erbjuda det lilla extra i Uppsala city. Speciellt då vi kan erbjuda Sveriges snabbaste utomhus-wifi, säger hon.

Du kan logga in på det trådlösa nätverket runt Stora torget, längs Svartbäcksgatan, Dragarbrunnsgatan, S:t Persgatan, Gamla torget och andra delar av centrala Uppsala.

En kanal att marknadsföra staden
Via den fria uppkopplingen kommer alla som loggar in på nätverket få tillgång till information om Uppsalas rika utbud av upplevelser och digitala mervärdestjänster via en landningssida som blir som en portal in till information, guidning och medborgardialog.

– Feedbacken har varit mycket positiv och det blev en lyckad invigning den 6 juni med firande av nationaldagen och att vi nu kan erbjuda wifi i centrala delar i city, säger Lisa.

Så gör du för att surfa:

  1. Du måste befinna dig i centrala Uppsala.
  2. Gå in på wifi och välj nätverket”!uppsalawifi” på din telefon.
  3. Läs och acceptera kraven för att få surfa.
  4. Nu är du uppkopplad, öppna din webbläsare.
  5. Börja surfa!

Läs mer om Uppsala Wifi

30 juni 2016