Uppsala nominerad till Årets Stadskärna

Svenska Stadskärnors styrelse har nominerat Uppsala till utmärkelsen Årets Stadskärna 2015. Det är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan.

Den årliga utmärkelsen ges till den svenska stad som under föregående år gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum, genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer.

- Vi är naturligtvis jätteglada för den här nomineringen. Uppsala har under de senaste åren arbetat målmedvetet med att försköna och förbättra stadskärnan. Upprustningen av Årummet med nya kajer, bryggor och utsmyckningar har blivit en succé. Vi jobbar nu vidare med att färdigställa sista etappen av Dragarbrunnsgatan som blir ett attraktivt stråk genom Uppsala, säger kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S).

- Det är roligt med uppmärksamheten och nomineringen är ett kvitto på det goda samarbetet vi har i Uppsala mellan kommun, fastighetsägare, handel och övriga näringsidkare som arbetar för en levande och attraktiv stadskärna, säger Arne Skoglund, ordförande i Uppsala Citysamverkan AB.

Årets Stadskärna delas ut för 21:a året i rad och vinnaren utses den 21 maj 2015 vid Svenska Stadskärnors konferens i Kristianstad.

3 februari 2015