Uppsalaföretag prisades på årets Företagargala

Årets företagargala ägde rum på Uppsala slott på torsdagskvällen. Rekordmånga gäster fanns på plats i rikssalen. Inför drygt 300 personer hyllades pristagare i 7 kategorier.

Företaget Relation blev vinnare av årets hederspris. Den värdiga vinnaren utsågs av en jury bestående av ett antal erfarna företagare från Uppsala kommuns näringslivsråd. Priset delades ut av kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S) med motivationen:

”Årets hederspris går till ett företag som bidragit till att andra företag har växt och till att Uppsala blivit lite mer spännande. Genom att föra samman människor från företagsvärlden, universiteten, offentliga sektorn och politiken har de fått saker att hända. De har, sedan starten 1999, utmanat stora jättar och gamla strukturer, visat uppfinningsrikedom och stort mod genom att prova nya idéer. De har bidragit till inspiration, skapat affärer och fått oss att höja blicken. Deras arbete med att lyfta förebilder och starka varumärken har bidragit till att synliggöra människor från vår fantastiska stad. De har dock själva aldrig prisats och lyfts, något vi nu vill göra.”

Det blev en festlig tillställning med middag och underhållning. Utöver Årets hederspris korades vinnare i sex priskategorier – Årets företag, Årets komet, Årets handel, Årets innovation, Årets samhällsinsats och Årets unga företagare.

Vinnare av 2016 års priser

Årets företag: Daniel Wellington

Årets komet: Kitchentime

Årets handel: Stickspåret

Årets innovation: Olink

Årets samhällsinsats: Wasabi Web

Årets unga företagare: SWACE

Läs mer om företagargalan

 

13 maj 2016